Tandslet Lægehus, Mommarkvej 259, 6470 Sydals.

I 1888-89 blev praksis første gang taget i brug af Ernst Wullenweber, og siden har der været lægepraksis i byen. I 2003 kom som den 12. praktiserende læge i Tandslet, Lone Manane og sidst ankomne Anne-Dorthe Pihlkjær indtrådte i kompagniskabet sommeren 2012 som den 13. i rækken.

Lægehuset har været under ombygning flere gange og er senest blevet istandgjort i januar 2004. Klinikken har gode konsultationsrum, et ekstra undersøgelsesrum til sygeplejerske og sekretær der bl.a. varetager hjertekardiogram, blodprøvetagning, lungefunktions undersøgelser etc. Derudover forefindes der et centralt sekretariat, et laboratorium, et venteværelse samt et personalerum.

Optageområdet er især Sydals og Midtals, men vi har også en del patienter den øvrige del af Sønderborg Kommune. I huset er vi 2 speciallæger i almen medicin, der arbejder i et kompagniskab. Vi har 1 praksissekretær på næsten fuldtid samt 1 praksissekretær på deltid. Der ud over er der pr 1. januar 2007 ansat en sygeplejerske. Vi har ligeledes praksisreservelæger. Vore holdninger og etik følger lægeforeningens (se DADLNET – Ret & Etik)